Монтвил Резиденс от архитекти на Спаркс в Монтвил, Австралия

Монтвил Резиденс от архитекти на Спаркс в Монтвил, Австралия

Проект:Монтвил РезиденсАрхитекти:Спаркс Архитектиместоположение:Монтвил, Австралия■ площ:1,722 кв. ФутаСнимки от:Кристофър Фредерик Джоунс

Резиденция Монтвил от архитекти на Спаркс

Спаркс Архитектиса проектирали грандиозния Montville Residence на западния край на залесения имот на Blackall Range близо до Монтвил в Австралия. Парцелът има достъп до спиращи дъха гледки навсякъде около него. Той също така е силно залесен, който играе ключова роля в планирането на сградата и ориентацията на вътрешното оформление.
Дизайнът максимално увеличава достъпа на площадката до панорамните изгледи през два павилиона, които се плъзгат един срещу друг, един леко извън позиция спрямо другия. Има изобилие от открити пространства и голямо количество стъклени повърхности, които душ в интериора в слънчева светлина.

Драматичната топография, храстът на долината Obi Obi и водопадът Кондалила; и разнообразните климатични условия на хинтерланд са движещите сили за този дизайн.

Бяха приети проста форма на павилион, която позволи рационален подход към планирането и структурата, като същевременно позволи различната дълбочина на храстовиден изглед да формира фона на моделите на ежедневието.

Предварителни бетонни резервоари за дъждовна вода като термични буфери и пространствени делители. Резервоарите са частично погребани на площадката, за да позволят на малките гнездови легла да седнат над тях, като по този начин се възстанови загубеното място на отпечатъка на резервоарите. Резервоарите и гнездата им от борови бици се превръщат в "ценни предмети", защитени от здравата външна обвивка на зидария, стомана и стъкло.

Драгираният покрив на сградата, леко ехо на топографията на сайтовете, позволява подходяща склонност и северна ориентация към фотоволтаичния масив, директна дъждовна вода към вътрешните резервоари и подходящо засенчване за зимни и летни слънчеви ъгли.

Измамно малката сграда е прагматичен отговор на желанието на собствениците да живеят в един прост и устойчив живот, докато се наслаждават на добродетелите на една много красива обстановка.

Спаркс Архитекти

















Like this post? Please share to your friends:
Вашият коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: