Вижте "Чрез хаус" от Wallflower Architecture + Design в Bukit Timah, Сингапур

Вижте „Чрез хаус“ от Wallflower Architecture + Design в Bukit Timah, Сингапур

Проект:Вижте Чрез къща
Архитекти:Архитектура на стената на платото + Дизайн
местоположение:Букит Тима, Сингапур
■ площ:15,200 св
Снимки от:Албърт Лим КС

Виж през къща от Wallflower Architecture + Design

Wallflower Architecture + Дизайн,същото студио зад Травертин Дрийм Хаус и Тайната Градина Хаус се връща в нашето внимание. Този път ще представим един от най-новите им проекти – See Through House, разположен в Букит Тима, Сингапур.
Това жилище с площ от 15,200 квадратни метра се намира в един от най-ексклузивните райони на Сингапур, където се помещават пет спални, фамилна стая, множество кухни, всекидневна и трапезария, както и учебно заведение вътре в сградата, а отвън е зашеметяваща градина и красив плувен басейн.

The See Through House се намира в една от най-ексклузивните райони на Сингапур и е замислена заедно като част от по-голям проект, състоящ се от седем други къщи. Клиентът е пребивавал в старата къща, разположена на върха на тази голяма земя; беше решено да се разработят шест допълнителни къщи, които да обграждат старата къща. Собственикът избра шестима архитекти, които да проектират шест отделни нови къщи. Старата къща щеше да бъде преместена от друг архитект. Wallflower Architecture + Design беше поръчано да проектира първата къща в клъстера от седем подразделени парцела. Старата къща седи на най-високата точка на земята и има панорамен изглед към града. За да се запазят гледките, Wallflower's кратка бе да проектира къща, която не е по-висока от втория етаж на балкона на старата къща.

Сайтът се характеризира с редица зрели дървета Tembusu, защитени по консервационен акт. Част от тази редица дървета, самотен Tembusu се намира точно в средата на този парцел. В допълнение към това има защитена зона с 10 м диаметър около дървото. В рамките на защитната зона не е разрешена строителна или строителна дейност. По-нататъшни насоки изискват 65% от земята да бъде отделена за външни меки и прикрити условия.

Стратегията беше да се съединят компонентите на къщата паралелно на редицата дървета Tembusu, което доведе до концептуален зелен коридор, ако всички парцели бяха свързани. Полученото масиране се състои от два паралелни обекта, отделени от самото дърво в този участък, и затревен двор, който заобикаля дървото. Основната дневна, трапезарията и сухата кухня се отварят към затревения вътрешен двор и басейн. Корпусът на двора води до интимна външна стая, която определено е двусмислена; дворът може да бъде градината, тераса и може да се превърне в централното ядро ​​на къща в стил атриум. Частният, полу-частен и гледката към близкия и далечния ландшафт се променят в зависимост от това как се използва пространството. The See Through House е упражнение за балансиране на пространствената и ландшафтната интеграция.

Циркулацията вътре в къщата се извършва вертикално чрез непрекъснато спирално стълбище, свързващо три нива и хоризонтално по продълговатите коридори. Така че, естествената светлина и кръстосаната вентилация са оптимизирани, помещенията са проектирани да бъдат с една дебела стая, и по този начин повечето от тях са фланкирани от двете страни на затревения двор и страничните градини. Двете нива и сутерен капсулират собствена определена функционална програма: градина, басейн, дневна и трапезария, сухи и мокри кухни, пет спални, фамилна стая и кабинет.

Приемането на бели боядисани бетонни стени, прозорци с дървени облицовки и геометрично прост и занижено изражение подчертава желанието да се отложим в запазената колониална къща, разположена директно през къщата на Президента, след като пребивава бивш президент на Сингапур. В същото време простите геометрии изясняват и коренят къщата на Земята като конструкция на този ден и възраст. Твърдите слънцезащитни перки пасват на фасадата, преинтерпретират прозореца от тропически жалузи на старото колониално бунгало. Остава винаги релевантно, тъй като това непринудено устройство, което умело филтрира грубостта от крайните метеорологични условия.

Архитектура на стената на платото + Дизайн


















Гледай видеото: Нашата госпожица Брукс: Обмен на подаръци / Хелоуин парти / Слонски маскет / Партийна линия

Like this post? Please share to your friends:
Вашият коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: